توصيه هاي كوهنوردي
تغذيه در كوهستان
خوردن و آشاميدن در كوهستان و ارتفاعت يكي از ضروري ترين اصول كوهنوردي به شمار مي رود چراكه با توجه به شرايط جوي و صعود به ارتفاعات و پايين بودن ميزان اكسيژن نوع غذا ،اندازه و مقدار آن نيز بايد تغيير كند زيرا خوردن غذاهاي ديرهضم در ارتفاع بالا باعث تهوع و به هم ريختگي مزاج كوهنورد مي شودو مانع از اجراي برنامه مي گردد.
معمولا در كوهستان بايد از غذاهاي زود هضم و پر انرژي استفاده نمود كه هم در بالارفتن و صعود شما را ياري نمايد و هم باعث سنگين نشدن معده و كوله پشتي نشود.در زير به چند توصيه در باره تغذيه در كوهستان توجه نماييد.
أ. 1.براي اجراي يك برنامه كوهنوردي يك روزه يا چند روزه مي توان چند روز قبل از برنامه با يك رژيم غذايي مقوي به ذخيره كردن انرژي در بدن پرداخت.
ب. 2.غذاي كوهستان بايد مقوي ،مغزي ،سبك ،زود هضم و پركالري باشد.
ت. 3.براي تلاش هاي سنگين بايد به بدن خود مواد كالري زاي مخصوص برسانيم ،هر صد گرم گلوكز 400 كالري انرژي دارد كه به سرعت انسان را گرم مي كند و زود هضم و جذب مي شود.هر صد گرم بادام و گردو نيز 300 تا400 كالري انرژي دارند.
ث. هنگام فعاليت هاي كوهنوردي بدن ما به .......